VIVIX BANTU SISTEM BADAN BAIKI KEROSAKAN “DNA” PUNCA BERLAKUNYA KEMEROSOTAN SISTEM PERTAHANAN TUBUH.

Apakah DNA Dan Kaitan Dengan Sistem Pertahanan Badan?

DNA

DNA Yang Sihat

DNA ini berkaitan dengan Genetik. Katakan ibu mempunya mata berwarna coklat cair dan ayah mata berwarna biru. Ayah mat saleh.. Kemudian anak lahir dengan mata berwarna biru. Genetik bermata biru turun dari ayah kepada anak.

Sama juga dengan penyakit, katakan ibu dan ayah kena penyakit kencing manis. Dan kita juga mempunyai risiko penyakit kencing manis. Ini kerana secara genetiknya, susur galur keluarga kita memang ada penyakit kencing manis. Cuma kita belum dapat penyakit kencing manis kerana sistem badan kita masih kuat melawan gula yang diambil.

Mari kita tengok contoh yang lebih teruk tentang penyakit bawaan genetik ini. Seorang wanita yang mengandung dan suaminya merupakan penagih dadah yang menggunakan jarum suntikan. Risiko penyakit adalah AIDS. Sebelum ini susur galur keluarga si isteri atau suami memang tidak pernah mempunyai sejarah sakit aids. Tetapi penyakit ini masuk dengan cara berjangkit dari jarum suntikan, dari hubungan seks suami isteri dan dari ibu kepada anak dalam kandungan.

Katakan ada satu teknologi yang dapat menyembuhkan penyakit aids. Dan suami, isteri dan anak dalam kandungan telah bebas dari penyakit aids. Akan tetapi pada masa hadapan, anak cucu mereka berisiko untuk mendapat penyakit aids adalah lebih tinggi jika mereka mengamalkan budaya hidup seperti suka bertukar pasangan. Ini kerana, GEN penyakit aids memang telah ada didalam darah mereka.

Ini adalah penerangan mudah tentang penyakit bawaan genetik. Cara mudah untuk memahami kenapa penyakit kencing manis kena pada ayah atau ibu dan anda sendiri berisiko mendapatnya.

DNA Yang Dihinggapi Penyakit

Sistem Pertahanan

Sistem Pertahanan Tubuh juga disebut sebagai IMUN. Katakan didalam sekolah tadika anak anda ada seorang pelajar yang terkena sakit mata. Cikgu akan mencadangkan anak yang sakit tidak dihantar ke sekolah, dan jika berjumpa doktor pun akan diberi cuti 3 ke 5 hari.

Pernah lihat iklan susu kanak-kanak yang biasanya ada sebut menggalakkan sistem “IMUN” jadi anak bebas bermain hujan dan lumpur. Sistem imun inilah sistem pertahanan badan yang beri perlindungan kepada anak tadi dari terkena sakit mata juga. Tapi sakit mata ni viral biasanya sebab ia mudah berjangkit. Tambah lagi dalam genetik kita memang sudah ada sejarah ibu ayah datuk nenek pernah mendapat sakit mata. Automatik kita dan anak kita juga mewarisi penyakit tersebut.

Walaupun anak mewarisi penyakit sakit mata ini, namun jika sistem imun atau yang biasa orang sebut sistem antibodinya kuat, insyaallah walaupun duduk sebelah-sebelah, sukar untuk anak anda mendapat jangkitan.

Jika dilihat pengambilan susu kanak-kanak adanya fungsi seperti ini. Namun setelah membesar, kita tidak lagi terdedah kepada bentuk penjagaan kesihatan. Gaya hidup seperti tidak berpeluh, tidak bersenam, makan tidak teratur, makan berlemak, gula dan garam menjadikan badan sukar mengekalkan antibodinya sendiri.

Ya badan kita ada bahannya sendiri dalam melawan penyakit atau punca penyakit. Sebagai contoh bila anda makan minuman bergula, gula ini di tukarkan menjadi lemak. Organ pankreas dibawah perut kita akan mengeluarkan cecair insulin dan menukar kaibohidrat dari nasi dan gula kepada glucose untuk digunakan untuk memberi tenaga. Manakala glucose yang tidak digunakan, akan disimpan sebagai lemak.

Sistem Imun Yang Sihat

Jika dilihat badan kita mempunyai sistemnya sendiri yang bertindak mengawal jumlah gula dan menukarkannya kepada tenaga. Selagi sistem ini bekerja secara betul tanpa gangguan seperti virus, ia akan bertindak untuk melawan penyakit yang cuba memasuki tubuh. Inilah dia sistem imun.

Bagaimana Genetik Kita Boleh Rosak

Okey, kita dah tahu kenapa kita boleh mendapat penyakit berbahaya dan bagaimana badan kita bertindak keatas serangan penyakit. Namun seperti yang diketahui semua, tubuh badan kita sentiasa terdedah pada serangan virus atau penyakit yang teruk. Ini kerana gaya hidup dan gaya pemakanan kita yang banyak mengandungi bahan kimia berbahaya.

 

Kita makan ayam goreng yang tinggi kandungan lemak dan garam. Dicicah pula dengan sos cili yang ditambah garam, gula, asid dan bahan pengawet. Itu situasi bila kita berkunjung ke restoran makanan segera.

Apa Beza Ayam Kampung Dan Ayam Ternak?

Dari segi saiz, ayam ternak lebih banyak isi. Beratnya 2x ganda ayam kampung. Malah ayam ternak dikeluarkan dalam jumlah yang banyak. Ayam ternak ini merupakan baka ayam yang “genetiknya telah diubahsuai”, untuk industri ianya memperlihatkan yang ayam ternak lebih menguntungkan kerana saiznya yang besar.

Dulu-dulu orang kampung nak buat kenduri, baka ayam kampung digunakan sekitar 200 ekor. Tetapi jika kenduri sama menggunakan ayam ternak, 100 ekor sudah mencukupi. Dari segi harga, ayam ternak lebih murah dari ayam kampung. Ia menampakkan kelebihan ini menawan hati pengguna.

Tapi jika anda melawat ladang ternak, paling lama 5 minit saja anda boleh tahan kerana bau dan cara penjagaan. Tempat yang panas menghasilkan telur ayam yang lebih besar. Namun ayam-ayam ini tak merasa duduk dalam aircond. Mereka mendapat penyakit stress dan serangan jantung, punca ayam-ayam ini mati biasanya semasa dalam kandang ternak.

Secara tidak langsung, genetik sakit jantung, genetik mudah stress dari ayam, masuk kedalam badan kita juga. Ianya disimpan dan lama kelamaan ianya menjadi racun dan meracuni tubuh kita semula. Dan ini adalah bagaimana tubuh kita boleh menjadi lemah kerana sistem badan (sistem imun) telah rosak.

Kebanyakan Produk Yang Ada Dipasaran Berfungsi Untuk Rawat Sistem Imun Ini Dengan Pengambilan Sesuatu Bahan.

Mari kita lihat bagaimana satu produk yang bernama Vivix dari Shaklee mampu bantu anda dan keturunan anda dari bebas penyakit bawaan genetik.

Vivix sangat tinggi dengan satu bahan yang di sebut “Resveratrol”. Bahan inilah yang bertindak keatas “kecacatan genetik” dan menjadikan keseluruhan badan mengalami kesan pembaikan.

Penyakit bawaan genetik merupakan kecacatan. Kecacatan ini tersimpan didalam genetik kita semua.

Apabila sistem genetik kita melalui proses pembaikan dari bahan yang disebut sebagai resveratrol ini, sistem imun atau sistem pertahanan badan menjadi kuat. Seterusnya, penyakit kencing manis contohnya organ dalam badan iaitu pankreas juga mulai menjalankan tugasnya semula. Insulin yang dihasilkan dapat beri kesan kepada gula yang diambil.

Apa Yang Berlaku Sebenarnya?

Sistem badan yang mendapat makan secukupnya akan menjadi kuat. Dalam keadaan bersedia menepis penyakit. Dari akar umbi pula, ia baiki kecacatan genetik dan sistem genetik akan diperbaharui.

Boleh diistilahkan, sistem badan anda “menjadi muda semula”.

Keseluruhannya akan menjadi muda. Dari sakit lutut, tiba-tiba otot lutut yang telah “haus” tumbuh semula dan mulai memudahkan wanita tua berjalan.

Ini kerana dengan pengambilan resveratrol yang terkandung dalam Vivix telah “membina sel-sel baru” dalam badan anda. Apabila kita meningkat usia menjadi “tua”, dari luaran kita nampak tua dan berkedut. Begitu juga organ dalaman kita. Ia menjadi tua dan mulai hilang fungsi.

Malah organ dalaman kita yang akan mulai kehilangan fungsi dahulu. Bila organ yang menghasilkan hormon dan sel baru tidak berfungsi akibat pengambilan makan yang mengandungi bahan kimia dalam tempoh berpanjangan, lama kelamaan organ dalaman kita mengalami “kemerosotan fungsi” dan komplikasinya otot kaki jadi lemah kerana sel baru dihasilkan kurang dari yang diperlukan badan.

Dalam linkungan usia 40 keatas, tubuh badan kita umpama kereta lama. Banyak rosak bahagian dalam. Hasilnya kereta tersebut tak boleh jalan jauh, naik bukit semput dan cepat panas.

Yang menakutkan sekarang ni, ada kereta baru pun bermasalah kerana tidak dijaga.

Maaf Tuan Puan, Kerana Menyamakan Anda Dengan Kereta Buruk. Apa Yang Ingin Penulis Fahamkan Adalah Pentingnya Anda Menjaga Kesihatan Supaya Tidak Di Umpamakan Seperti Kereta Buruk!

Ini Bukan Produk Ajaib!

Resveretrol ini ditemui oleh saintis yang melakukan penyelidikan bertahun-tahun sebelum mencapai keberkesanan yang menakjubkan. Dibawah menunjukkan peratusan keberjayaan penyelidikan ini.

Berkesan
Tidak Berkesan

Cara Vivix Bertindak Keatas Masalah Anda

Tubuh badan kita umpama pokok diatas, belum mati tetapi ianya layu dan tidak bermaya. Akan tetapi jika ianya di siram air, di bajai dan mendapat cahaya yang cukup, ia mampu untuk hidup balik.

Begitu juga dengan tubuh badan manusia. Ia boleh jadi segar dan bermaya semula apabila mengambil Vivix.

Apa Yang Terjadi Adalah, Bahan Pati Resveratrol Yang Terdapat Didalam Vivix Telah Bertindak Membina Sel-Sel Hidup Yang Baru.

Seperti contoh nenek tua yang sukar berjalan, otot-otot sendi seluruh badan akan melalui proses pembaikan semula menjadikan semua organ dalaman kembali berfungsi.

Seterusnya Sistem Imun Badan Kembali Beroperasi Dan Dapat Menentang Penyakit Dan Virus. Badan Akan Segar Semula Seperti PokokYang Sihat.

Baik Setakat Ini Kita Telah Ketahui

  • Apakah DNA
  • Apakah Sistem IMUN
  • Apakah Pati Resveratrol
  • Apakah Vivix
  • Cara Tindakan Vivix

Sekarang kita akan berkenalan dengan perkara berikut:

  • Bahan Dalam Vivix
  • Masalah Yang Dibantu
  • Testimoni Vivix
  • Harga & Cara Beli Vivix

Jika Anda Lihat Kepada 4 Bahan Diatas, Apa Yang Paling Ketara?

Ada 4 Bahan Yang Merupakan Tumbuhan Jenis Berry, Sayur Berakar dan Bunga Berdaun.

Bahan yang paling ketara adalah ianya berwarna Ungu dan ianya bersifat Antioksida yang KUAT. Bahan yang diestrak dari 4 bahan ini tidak lain, dan tidak bukan. Iaitu RESVERATROL. Cara sebutan “Res-ve-rat-rol”.

Ya biasanya dalam sesuatu produk imunisasi, mereka hanya memfokuskan kepada satu jenis bahan seperti susu awal lembu, kuning telur atau satu jenis herba seperti alfafa. Namun didalam vivix mengandungi 4 tumbuhan yang mempunyai kandungan resveratrol yang tinggi, digabungkan bersama untuk menghasilkan satu “penemuan terbaru” dalam era sains dan teknologi yang diberi nama VIVIX.

Para saintis Shaklee membangunkan penemuan ini dan hanya satu didunia mengandungi bahan antioksida untuk kelihatan berseri dan awet muda; dari dalam maupun luaran.

Jom Kita Semak Testimoni Keberkesanan Vivix

Ada banyak lagi testimoni vivix dalam bantu turunkan paras gula dalam darah pesakit kencing manis. Sekarang giliran anda untuk hadiahkan pada diri sendiri atau Ayah Ibu di kampung.

Berminat Untuk Dapatkan Vivix?

Anda berminat untuk beli vivix?

Vivix harganya sedikit mahal, saya tahu. Namun jika anda lihat testimoni diatas, adakah anda sanggup di potong kaki atau dicucuk insulin setiap hari? Dalam keadaan terdesak, ramai orang sanggup bayar berapa sahaja.

Kami tak mahu anda beli kerana terdesak dalam “mencari rawatan kencing manis”. Sementara itu jika anda merasakan anda benar-benar perlukan penyelesaian serta jalan keluar bagi masalah anda, vivix adalah jawapan bagi masalah-masalah anda.

Jika anda yakin VIVIX dapat selesaikan masalah anda, sila klik pada “Harga & Cara Beli Vivix”.