Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Harini abam nak berkongsi tentang pengalaman menerima berita yang doktor bilang pada isteri..

Congrats Puan Pregnant..

Dan abam yang ada sebelah isteri terus senyum. Tak lama kemudian abam tak dapat tahan kegembiraan dengan umumkan di FB malam tu juga. Malam jumaat yang mana isteri mengadu batuk berdarah. Kami sebenarnya memang ada batuk teruk, berlawan-lawan. Dua-dua kena, kemudian seminggu lepas kami dah ke klinik untuk terima rawatan. Abam puler dah recovery.. batuk tinggal sikit-sikit je lagi. Tapi lepas katanya batuk berdarah, tak senang duduk abam. Lepas isyak kami ke hospital bayor. Katanya dia ada Medical Card yang support outpatient dan admit ward.

Dengan condifentnya abam cakap pada kaunter…

1st time datang..

Kemudian isteri diminta isi borang dan ada part ditulis “cash” or “credit card”. Kemudian abam tanya petugas kaunter.

Kita pakai medic card ok ke?

Dia belek kad yang isteri serahkan, kemudian katanya ini untuk admit saja. Untuk outpatient kena cash atau cc. Abam okla sebab nak cari klinik lain mcm leceh. Waktu tunggu punyalah lama. Kemudian lepas sejam baru jumpa doktor. Doktor india tu baik sangat dan sopan. Tapi katanya nak kena xray. Abam cakap, isteri saya maybe pregnant. Tak bahaya ke xray.

Doktor tu tanya,

Ohh yeke. Dah cek ke?

.

Belum, doktor. Cuma ada tanda-tanda la.

.

Ok kalau gitu kita kena cek dulu dan kalau positif kita buat ujian darah. Incik bayar guna cash ke card?

.

Kenapa ye dok? abam tanya.

.

Macam pregnancy test tu biasa sajalah cajnya, tapi ujian darah kosnya rm500-rm600 begitu, mahal sebab lepas ofis hour kita caj double. Sebaiknya incik bawa isteri ke hospital kerajaan.

Abam terus jawab..

Ok bagi gov lah.

Memang ada 800 dalam beg ni, duit orang. Walaupun xdehal ganti balik, tapi 5-600 tu bukan sikit. So abam tunggu lagi dekat sejam untuk keputusan tu. Kemudian masa dipanggil adalah sekitar jam 11.30 malam. Kata doktor,

Congrats Puan Mengandung

Terus Alhamdulillah dari mulut kami berdua. Kemudian abam tanya beberapa perkara dan akhirnya doktor beri surat untuk refer ke pusat kesihatan bangi.

Pagi jumaat, dalam jam 8.30 kami sampai dan buat pendaftaran. Semuanya berjalan lancar dan ujian darah juga positif tiada kuman. Kami seterusnya diminta untuk datang lagi isnin dan selasa untuk beri sample kahak. Semoga tiada apa-apa masalah.

Pada masa sama, pagi tadi sebelum bertolak abam sempat bancuh 3 sudu “Meal Shake” yang merupakan protein kacang soya yang mengandungi 28 vitamin dan mineral. Sebenarnya untuk bayi yang demam atau selalu tidak sihat. Tapi untuk isteri ianya bagi menambah berat badan. Dia tinggi tapi kurus, dan kurang makan.

Sebenarnya dah hampir 2 bulan beli, sama waktu kami beli “set kesuburan” yang juga hanya berasaskan jus buah blueberry yang sedap dan kami berkongsi makan. Kemudian isteri ambil b complex dan abam ambil ostematrix dan vitamin e. Hasil pembacaan abam di blog doktor manatah di alam maya ni, doktor tu kata kalau patient datang bagi rawatan kesuburan.

Peringkat permulaan, doktor akan beri suami vitamin E sebab ia akan meningkatkan penghasilan sperma. Abam pernah makan sebuah produk “tambah air mani” namun hasilnya hampa kerana kandungan vitamin e yang sedikit, dan pengeluar memasukkan herba-herba tahan lama sekali. Sedangkan abam tiada masalah tu.. Tapi itu dulu sebelum kahwin, konon-kononnya nak prepare bagi bunting pelamin.

Untuk isteri pula biasanya doktor akan beri asid folic dan vitamin b bagi telur dalam rahim tu “supercharged” balik supaya aktif.. Abam pulak memang ada buat biz jual vitamin-vitamin ni kan. Dan vitamin semua tu memang ada dalam senarai jualan abam. Jadi kena ajak isteri makan produk-produk ni.

Luckily isteri cuma suka jus blueberry yang sangat memberi tenaga dalam mendidik anak-anak sekolah tadika swasta. Bukan seperti tadika kemas yang cuma 3-4 jam kelas, tetapi 8 jam kelas. Dari jam 8 hingga jam 4 petang. Sekolah rendah dan menengah biasa pun 5 ke 6 jam sahaja. Tambah lagi sekolah tadika, dialah cikgu math, dia lah cikgu inggeris, dialah ustazah, dialah juga cikgu pj. Kerja seperti ini sangat memenatkan.

Katanya: Jus Ni Bagi Tenaga Sepanjang Hari

Masa sama, abam ambil ostematrix bagi tujuaan hilangkan sakit sendi dan lenguh-lenguh badan. Kalsium untuk kesihatan tulang dan ada beberapa bahan lain seperti magnesium bagi masalah sakit dan lenguh badan. Dia makan sekali sekala saja walaupun tahu ia sangat baik bagi perempuan yang mudah terdedah masalah osteoperosis atau masalah tulang rapuh.

Jadi tugas abam untuk educate orang rumah abam supaya terbuka mindanya tentang penggunaan multi vitamin ni. Abam ada pos beberapa minggu sudah tentang menjaga kesihatan lebih baik dari membeli medical card. Untuk info, orang rumah abam memang ada medic card sebelum berkahwin lagi. Dan abam ada sentuh kaedah abam yang tak berapa menjaga pemakanan dan jarang bersenam. Tetapi antibodi masih kuat kerana mendapat kebaikan dari multivitamin yang diambil.

Sedangkan isteri hanya suka 1 produk iaitu Jus Blueberry yang mengandungi pati Resveratrol. Abam pun sama menyukai jus pati resveratrol atau jus blueberry. Kelebihannya bukan tentang rasa masamnya, tetapi tentang khasiatnya.

Khasiat Jus Pati Resveratrol

  • Menstabilkan hormon lelaki dan wanita
  • Menjadikan Lelaki lebih Men, dan Wanita lebih Women
  • Memberi tenaga
  • Merawat perkara berkaitan tenaga batin lelaki dan wanita

Apa Sebenarnya Kandunga Jus Pati Resveratrol Ni?

Ianya adalah extract resveratrol dari 4 buah dan sayuran yang berlainan sumber. Biasanya ianya menghasilkan warna ungu pekat pada buahan ini.

  1. Anggur Muskat – Anggur ini biasa digunakan dalam penghasilan wine merah. Peminum wine dari anggur ini biasanya mempunyai daya tahan dari serangan penyakit. Juga mampu mengelakkan peminumnya dari mendapat penyakit barah dan juga sakit jantung. Malahan saintis mendedahkan wanita prancis yang memakan makanan paling tinggi kalori di dunia, tetapi wanita prancis di rekodkan sebagai wanita paling kurus didunia kerana amalan pemakanan dan pengambilan wine anggur muskat ini.
  2. Lobak Ungu – Jika anggur adalah buahan jenis berry, lobak ungu pula adalah katogeri sayuran berakar iaitu sayuran yang membesar didalam tanah. Lobak ungu ini merupakan sayuran berakar yang “paling tinggi resveratrol”.
  3. Japanese Knotweed – Dikenali dibanyak negara sebagai perosak bangunan. Jika pokok ini tumbuh, akarnya jenis menjalar dibawah tanah dan kedalamannya sehingga 3 meter menjadikan pengawalannya menjadi sukar. Namun dalam perubatan cina dan jepun, kelopak bunga japanese knotweed ini mempunyai kandungan resveratrol yang tinggi dan digunakan sebagai rawatan bagi meningkatkan imuniti badan.
  4. European Elderberry – Ini merupakan tumbuhan hutan yang hanya didapati dalam hutan tebal di eropah. Tumbuhan European Elderberry digunakan dalam perubatan eropah dengan menghasilkan jus bagi rawatan asma dan batuk berpanjangan. Masa sama ia mempunyai fungsi anti penuaan dan digunakan dalam banyak produk kecantikan disana.

Extract Resveratrol Dalam Jus Blueberry

Melalui proses pengextrakan terkini, syarikat yang mengeluarkan vitamin resveratrol ini telah hanya mengeluarkan sebatian resveratrol yang terdapat dalam jus ini. Sebatian ini dimasukkan didalam jus blueberry yang masam dan sangat sedap. Kaedah penyimpanannya pula WAJIB didalam tempat sejuk beku peti ais anda. Ianya menggunakan teknologi angkasa yang menghalang jus ini dari pada membeku walaupun bawah suhu negetif.

Setiap bahan resveratrol ini mempunyai kebaikan masing-masing memandangkan kandungan dari berbagai sumber seperti bunga, buah dan sayuran berakar. Kandungan resveratrol yang terdapat dalam jus blueberry ini adalah 1000% lebih banyak dari pengambilan wine merah. Tambahan lagi ia bukan arak, dan mempunyai sijil halal jakim.

Cara Penggunaan Jus Resveratrol Sebagai Set Kesuburan

Saya dan isteri langsung tidak rasa kami ada masalah berkaitan hormon. Mungkin juga pendedahan tentang “isu hormon” ini jarang kedengaran. Jadi memang tak terlintas akan masalah hormon.

Abam ada masalah hormon wanita lebih dari hormon lelaki. Abam tak pernah tahu kenapa suara abam tak jelas dan macam perempuan. Misai janggut pun nak kena ambil produk bagi tumbuh janggut. Kalau tak sapu tempat tu tak tumbuh. Bulu kaki dan tangan kurang dan tidak menyerlahkan sifat kelakian.

Isteri pula abam tak mahu buka aib dia. Namun abam perasan dia mungkin menghadapi masalah sama dari pandangan dan penilaian abam. Sewaktu tahu antara kegunaan jus ini untuk membaiki masalah hormon terlebih, abam langsung tak nyatakan ini untuk apa. Abam hanya terang ia beri tenaga dan paras rupa lebih kewanitaan.

Kesan Baik Ambil Jus Blueberry Resveratrol

Abam telah alami banyak kesan “pembetulan hormon” iaitu:

  • Ketiak bau best isteri kata – dulu bau biasa je. Merungkaikan kenapa ada kawan pernah tegur, kau adalah budak gemuk yang tak ada bau badan, aku suka kawan dengan kau. Tapi bila dah kawen, statement tu langsung tak guna sebab ia berpunca dari hormon lelaki yang kurang.
  • Bagi lelaki yang ada masalah bau badan yang kuat, ia akan normalkan hormon anda supaya pengeluaran hormon androfin menjadi tidak terkawal. Ia akan stabilkan supaya bau tersebut menjadi lebih menyenangkan.
  • Bulu dada abam tumbuh – dulu takde langsung. Janggut memang abam simpan, misai pula tumbuh tak rata. Tapi lepas minum jus ni, hari-hari kena cukur misai.
  • Suara jadi Kuat dan Jantan – Masa solat jemaah dengan isteri di rumah, katanya suara abam lebih kuat dan jelas.
  • Bertenaga sepanjang hari dan di katil – serius abam suka dan isteri suka kerana fungsi bertenaga yang mampu ditawarkan.
  • Masalah batin – ia beri tenaga dan stamina. Dan mengeraskan adik sepanjang masa.
  • Betulkan Hormon Kelakian – rupanya bila hormon abam banyak pada wanita, saiz adik juga efek. Abam lihat kerandut telur jadi lebih layut, telur jadi lebih besar, manakala adik jadi lebih besar dan panjang.

Serius abam tak pernah rasa abam ada masalah berkaitan hormon rupanya penyebab abam sukar nak buntingkan pasangan.

Di part isteri juga abam lihat kulitnya jadi lebih gebu dan ciri-ciri kewanitaan di upgrade. Lebih montok dan lebih woman. Abam pulak lebih manly. Dalam rahim wanita, jus resveratrol supercharged telur atau ovum bagi tujuan persenyawaan. Selain itu jika wanita itu mempunyai masalah seperti keputihan, berbau busuk, ada ketumbuhan atau jangkitan kuman. Insyaallah masalah ini akan dapat diatasi dengan jus blueberry ini.

Suppliment Tambahan

Abam ada cakap abam juga ada ambil 2 suppliment lagi iaitu Ostematrix dan Vitamin E. Manakala Isteri pula ambil Vitamin B Complex.

Vitamin B Complex ini diperkaya dengan Asid Folic yang digunakan sebagai rawatan menyuburkan faraj wanita. Ia merupakan rawatan asas bagi wanita yang bersedia untuk hamil. Ia menggalakkan pengeluaran “cecair subur” sebijik macam putih telur ayam. Dengan adanya cecair ini, ia bantu sperma hidup lebih lama didalam saluran peranakan. Biasanya sperma boleh hidup 3 hari didalam saluran peranakan ini. Tetapi dengan sentiasa ada cecair subur ini, ia akan meningkatkan jangka hayat sperma sehingga 5 hari. Cara ini, success rate untuk berjaya hamil adalah tinggi.

Ostematrix untuk kesihatan tulang dan juga pembinaan otot. Jantung, pinggang dan adik merupakan otot yang memerlukan ostematrix ini. Sebenarnya selain kandungan kalsium didalam ostematrix, terdapat juga mineral magnesium yang supply 52% keperluan badan kita. Magnesium ini digunakan dari hujung rambut ke hujung kaki. Mangesium biasanya boleh didapati dalam sayuran hijau dan cadangan ambil 3 jenis sayur hijau dalam setiap kali hidangan bagi membekalkan keperluan magnesium harian.

Dalam Set Kesuburan Lelaki ia support bagi pembinaan “adik” yang lebih besar kerana otot-otot pada adik mendapat makanan secukupnya bagi pembinaan adik yang bigger dan panjang. Bila lebih panjang, ia dapat sampai kedalam saluran tersebut dengan lebih mudah.

Doktor Ismail Tamby sendiri menegaskan yang lelaki perlu mempunyai “sekurang-kurangnya” 4.5 inci atau 11cm panjang adik bagi menghamilkan pasangannya.

Vitamin E pula adalah bagi tujuan menambah bilangan sperma yang berkualiti. Jangan tak tahu, ada lelaki mampu menghasilkan air mani yang banyak, tetapi setelah di analisis oleh doktor perubatan, mendapati kandungan air mani tadi mempunyai bilangan sperma yang kurang. Ada juga masalah sperma ekor kontot yang menyebabkan ia gagal menembusi telur/ovum semasa proses persenyawaan.

Apa yang abam suami isteri lakukan adalah “berusaha” untuk hamilkan pasangan. Kami telah bersedia dan Allah mahu kami berusaha. Hasil dari usaha bersama ini nampaknya telah membuahkan hasil. Syukur Alhamdulillah.

Kalau anda ada masalah sama, atau ada saudara/kawan yang memerlukan produk yang abam mention kat atas ni boleh Whatsapp Abam guna link ni.

http://setsubur.wasap.my/
http://setsubur.wasap.my/
http://setsubur.wasap.my/
http://setsubur.wasap.my/

Hanya pastikan yang telefon anda ada dipasang Whatsapp lah. Jika anda datang melalui Desktop komputer, hanya perlu Whatsapp Abam dengan taip “SET SUBUR”  hantar ke  No Tel 011-3333 3207.

"Touch" Utk Whatsapp