Viral Video Syafiq Kyle Tunjuk Punai Di Tumblr

Cari Video Syafiq Kyle di Tumblr?

Betul ke itu video syafiq kyle pelakon drama drama popular tv3 tu? Abam ada tengok juga lepas keluar Melodi tadi. Masih berleluasa dan tidak dipadam. Masalahnya di tumblr tidak seperti di facebook. Di facebook kalau orang yang 1st share tu delete pos dia, semua orang tak dapat tengok dah video syafiq kyle tu.

Tapi di tumblr, bila orang klik like je, video tu automatik masuk ke list like akaun tu. Bila orang lain share dan reshare. Tak kiralah akaun yang mula – mula share tu dah delete pos ke, atau dah deactivate account, video syafiq kyle tunjuk punai tu akan terus menerus di publish. Ia takkan terdelete.

Masalahnya satu akaun bernama video syafiq kyle yang abam tengok, ada 2000+ share dan satu akaun tumblr yang bernama syafiq kyle x pula ada 500 share dan like. So masalahnya macam mana nak deal dengan viral dan lucah melampau oleh tumblr.

Kerajaan Patut Ambil Tindakan

Walaupun isu bogel di tumblr melibatkan artis Malaysia bukan benda baru. Tapi sekurang – kurangnya perlu ada satu kaedah untuk menyekat perkara ini. Kalau lihat pada orang yang tak rela di viralkan, lihat juga pada masalah social anak malaysia zaman sekarang. Rata – rata mereka mencari pasangan dari laman tumblr.

Tumblr Adalah Sarang Maksiat

Ini sebabnya kerajaan perlu sekat. Memang ada je cara nak bypass perkara ni, namun ia akan mengurangkan mereka dari mudah berurusan. Video lucah syafiq kyle ni dah cukup untuk kita ambil pengajaran. Selain itu pihak berkuasa perlu lebih kuat menbenteras serta menangkap individu yang melakukan perkara ini.

Mungkin nampak extreme jika menangkap mereka yang secara terangan mempamer tubuh dan aksi ghairah di tumblr, namun bila adanya tindakan dibuat ia menunjukkan yang undang – undang masih boleh dipakai dalam situasi memalukan ini. Mangsa pasti malu nak report, jadi pihak berkuasa macam majlis agama islam patut lakukan tindakan, bukannya nak buat rush bila ada report sahaja.

Jom Baca : Cara Buat Blog Menjual Produk Kesihatan Yang Hasilkan RM10,000 Sebulan

Biarlah video gersang syafiq kyle ini menjadi yang terakhir. Sebabnya esok lusa siapa tahu, keluarga kita pula jadi mangsa. Banyak cara exploitasi seksual dilakukan kepada banyak wanita diluar sana. Kita pasti tak mahu perkara buruk ni terus menerus berlaku. Cukuplah video syafiq kyle sebagai yang terakhir..