APAKAH KOMUNITI PENULIS MALAYSIA INI?

P

MISI KOMUNITI PENULIS MALAYSIA

Komuniti ini di bangunkan sebagai Platform untuk golongan penulis membina profile penulis dan bantu pasarkan service mereka agar lebih berdaya maju.

Bidang Penulisan sebenarnya adalah satu bidang yang mampu memberi pendapatan lumayan. Saya Azham Zanal sebagai Pakar SEO Malaysia, menghasilkan pendapatan berterusan melalui penulisan dan jualan produk didalam blog dan website.

Bidang penulisan memang ada banyak, ada tulisan rasmi untuk surat dan hal guaman, ada tulisan berbentuk melaporkan seperti berita dan press release.

Ada penulisan berbentuk technical writing seperti SEO dan How To article. Ada penulisan untuk majalah dan blog.

Jadi bidang penulisan adalah sangat luas, manakala di Malaysia belum ada sebuah Platform yang bertujuaan membela, membantu dan meningkatkan ekonomi para penulis.

Azham Zanal
Pakar SEO Malaysia
Azham Zanal
Pakar SEO Malaysia
P

Pendaftaran Adalah Percuma

Para Penulis boleh bermula dengan mengisi borang pendaftaran. Ia percuma.

Nanti anda akan mendapat Profile Penulis. Dalam profile penulis anda boleh masukkan detail tentang service yang anda jalankan.

Untuk membuat Posting didalam website ini, anda perlu dapatkan Pack Menulis.

P

Kelebihan Pek Menulis

Pek Menulis ini digunakan untuk membina profile penulisan anda. Dalam Pek Menulis, ia tidak terhad untuk penulisan artikel, tetapi juga untuk tujuan promosi, press release, product listing dan company directory.

Anda boleh gunakan Pek Menulis untuk bisnes anda atau untuk bisnes client anda.

P

Bagaimana Penulis Hasilkan Income?

Penulis hasilkan income melalui service penulisan untuk client.

Artikel tentang service anda telah ranking di Google. Dari situ anda boleh dapat pelanggan. Dari artikel sama anda boleh share ke social network dan itu juga mampu menarik pelanggan yang terpesona dengan gaya penulisan anda.

Gunakan website ini untuk menulis promosi untuk client anda.

P

Kelebihan Website Sepencarian.com

Service menulis anda boleh dibuat dengan menulis didalam website milik client, masa sama anda boleh tawarkan percuma artikel, listing dan company profile jika mereka ambil banyak artikel.

Namun jika anda dapat menjual posting, shop listing, company directory listing, itu adalah income terbanyak yang anda boleh lakukan.

P

Advertising Space On The Go

Ruangan Bio Penulis biasanya duduk dibawah artikel. Pelawat biasanya tak sampai pun ke part tersebut.

Dalam artikel yang anda submit, bio penulis akan duduk sebelum artikel dan ia akan beri pendedahan esklusif pada penulis itu sendiri.

Anda boleh masukkan 5 link dan anda boleh “jual iklan” untuk sewaan mingguan, bulanan dsb. Ini salah satu cara untuk buat duit di platform ini.

Bagaimana Cara Bermula?

Daftar sebagai Penulis. Isi borang di link Daftar Penulis dan anda akan diminta buat belian Pek Menulis untuk mula submit artikel anda. Harga bermula serendah RM20 untuk 4 artikel. Daftar Sekarang!